Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende behandelvormen, namelijk bewegingstherapie, massage, medical taping en fysische technieken ( o.a. warmtebehandeling, ijspakking, ultrageluids- en elektrotherapie). Deze worden verder aangevuld met adviezen over een gezonde manier van bewegen.

Een fysiotherapeut is een “specialist in bewegen”. Als het bewegen verstoord raakt en klachten of problemen geeft aan het bewegingsapparaat kan een fysiotherapeut u hulp bieden.

Tijdens de eerste behandeling bij de fysiotherapeut worden uw klachten in kaart gebracht door middel van een vraaggesprek. Vervolgens wordt een lichamelijk onderzoek gedaan om daarna samen tot een behandelplan te komen. Verder kunt u informatie vinden op www.defysiotherapeut.com

Klachten/aandoeningen

Jaarlijks gaan er 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut, meestal met problemen die met het bewegingsapparaat te maken hebben. De fysiotherapeut kan u helpen bij klachten door overbelasting, herstel na operatie, sportblessure en klachten die horen bij het ouder worden. Vooral klachten en aandoeningen aan spieren, pezen en gewrichten in de vorm van pijn, bewegingsbeperking, krachtverlies, gevoelloosheid en coördinatiestoornissen kunnen behandeld worden met fysiotherapie. Zeker als die problemen geven in het dagelijks leven zoals bij zitten, opstaan, en lopen, bent u bij de fysiotherapeut aan het goede adres.

Mocht het toch nog onduidelijkheid zijn of uw klachten met fysiotherapie behandeld kunnen worden, dan kunt u mij altijd bellen voor informatie.

Verwijzing of rechtstreeks

Tegenwoordig hoeft men geen verwijsbrief meer te halen bij de huisarts. U kunt rechtstreeks naar uw fysiotherapeut. Dit heeft als voordeel dat er meteen aan uw herstel gewerkt kan worden. Als u twijfelt of uw klachten verholpen kunnen worden met fysiotherapie, bel dan gerust voor informatie of maak een afspraak. Ik help u verder.

Tarieven/vergoedingen 2024

 • Reguliere zitting € 33,00
 • Screening € 15,00
 • Intake en onderzoek na screening € 33,00
 • Screening, intake en onderzoek € 45,00
 • Intake en onderzoek na verwijzing € 45,00
 • Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 57,00
 • Toeslag behandeling aan huis € 16,00
 • Inrichtingstoeslag € 10,00
 • Instructie/ overleg ouders van de patiënt € 33,00
 • Eenvoudige, korte rapporten € 42,00
 • Meer gecompliceerde, tijdrovende rapporten € 65,00

Indien u tenminste 24 uur van te voren afzegt, wordt de behandeling niet in rekening gebracht.

Voor de zorgverzekeraars waarmee de praktijk een overeenkomst heeft, gelden de fysiotherapie tarieven zoals met hen is afgesproken.

Vergoedingen
U komt in aanmerking voor vergoeding omdat ik lid bent van de KNGF en een overeenkomst heb met verschillende zorgverzekeraars. Uw fysiotherapie behandeling wordt meestal vergoed uit uw aanvullende verzekering. Alleen aandoeningen en operaties die voorkomen op de lijst van chronische aandoeningen, worden vanaf de 21ste behandeling vergoed uit de basisverzekering. Uw verzekeraar kan u hierover verder informeren. Verder kunt u ook informatie vinden op www.zorgwijzer.nl.